top of page

Přejete si vystoupit ve fermentaci o pomyslný stupínek výš a objevit nové způsoby kvašení bylinek a zeleniny?

Chcete si uchovat zeleninu a bylinky bez vaření, plné vitamínů a živých látek podporujících vaši imunitu?

Z osvědčeného online kurzu jsem pro vás vytvořila ebooky "Fermentované zeleninové omáčky" a "Fermentované zeleninové a bylinkové pasty", které vás seznámí s pokročilejšími technikami kvašení zeleniny a bylinek a otevřou vám další galaxii vesmíru fermentace.
 
Omáčky a pasty dokážou vašim jídlům dodat přesně tu správnou chuťovou tečku, pomyslnou kvašenou třešničku na dortu. Stačí jich přidat jen málo a vaše jídla povznesou o několik chuťových úrovní výš.
 
Zapomeňte na obyčejnou kyselost samotné kvašené zeleniny. Tyhle kvašené zeleninové a bylinkové dobroty vám přinesou nové a překvapivě lahodné chutě, u kterých často ani nepoznáte, že prošly fermentací.

202110_TITUL_omackovy.jpg

Fermentované zeleninové omáčky
 

  • teorie a praxe přípravy zeleninových omáček

  • podrobně vysvětlené postupy

  • vyzkoušené recepty a nápady na použití hotových omáček v kuchyni

  • ebook v PDF, 30 stran

Fermentované zeleninové a bylinkové pasty
 

  • teorie a praxe přípravy zeleninových a bylinkových past

  • podrobně vysvětlené postupy včetně jedné jednoduché a geniální techniky

  • lahodné recepty na samotné pasty i jejich použití v kuchyni

  • ebook v PDF, 40 stran

PASTY_titulka.jpg
fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

FERMENTOVANÉ OMÁČKY A PASTY

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Naučím vás zpracovávat zeleninu a bylinky na fermentované dobroty, při jejichž ochutnání budou všichni vrnět blahem a nebudou věřit, že jste je vyráběli sami. 

denisa_divozenka v kuchyni.jpeg

Jmenuju se Denisa Šimlová. Fermentaci a sběru všeho jedlého jsem nevyléčitelně propadla. Svým nadšením, fantazií a lehkostí chci nakazit i vás.

 

Fermentační zkušenosti propojuju se znalostí divokých bylinek a jedlých darů přírody.

Ukazuju, jak se dá žít a jíst v souladu se sezónou a využívat přírodních.

 

Vše nasbírané a řádně prokvašené pak používám v kuchyni a vy se mnou můžete taky! 

Brzo po dokvašení prvního zelí mě začaly lákat další fermentační techniky. Dnes kvasím zeleninu a bylinky, vyrábím ovocné octy, fermentované pomazánky, nápoje, omáčky a salsy, užívám si kvašení v medu i fermentaci ovoce naslano, hraju si s misem... 

Přípravu zeleninových a bylinkových omáček, salsy, pesta a pasty vnímám jako další krok po "základním" kvašení zeleniny. Krok, který nabízí neuvěřitelné chuťové možnosti.

Připravila jsem je především pro pokročilejší kvasící, kteří si chtějí rozšířit obzory ve kvašení zeleniny a bylinek a naučit se nové fermentační techniky. 

  • ​Teoreticky i prakticky proniknete do kvašení zeleniny a bylinek na tekutější omáčky a salsy a hustší pesta a pasty. 

  • Postupně se naučíte jednotlivé techniky výroby a pochopíte jejich specifika.

  • Ke každému způsobu pak dostanete několik konkrétních receptů a inspiraci na využití hotových kvašených výrobků ve vašem vaření. 

  • Můžete se těšit třeba na dýňovo-rajčatovou salsu,  kdoulovec s česnekem, kořeněnou omáčku ze zelených rajčat nebo dýně, chilli omáčku, česnekovou pastu, bylinkovou-zeleninovou kari pastu a kvašené pesto.

Co se díky ebookům naučíte

fermentovane pozdni leto_divozenkavkuchy

Co říkají účastníci kurzu "Fermentované pozdní léto", ze kterého ebooky vzešly? 

"Kurz vřele doporučuji všem kvasícím nadšencům. Kvašené omáčky jsou dokonalé a naši rodinu nadchly tak, že už snad ani nebudeme "obyčejně" kvasit zeleninu. Denisa má vše pečlivě připravené a vždy odpovídá na všechny dotazy (v podstatě účastníky vede za ručičku, když to potřebují. 😁). Peníze vložené do kurzu jsou dobrou investicí. Díky za otevření cesty k novým chutím. "

 

Tereza Krajíčková

"Skvěle propracované postupy, recepty včetně bonusových bonbonků. Moc mě tento kurz bavil a obohatil."

 

Radana Urbanová

"Od Denči mám již druhý fermentační kurz a opět můžu jen chválit. Lekce jsou přehledné, dobře zpracované i pro úplně začátečníky a jako bonus jsou kvalitní skripta pěkně do ruky a na založení do knihovny."

Lenka Krejčírová

Zúčastnila jsem se již druhého kurzu u Divoženky a jsem opravdu ráda. Kurz byl velmi dobře sestavený, témata logicky navazovala, inspirativní recepty byly zajímavé a mnohdy překvapivé. Díky kurzu jsem si prohloubila znalosti o kvašení, kterému jsem naprosto propadla. Musím pochválit i skripta. Jsou perfektní, profesionálně udělaná, přehledná a velmi inspirativní. Vše je opravdu srozumitelně vysvětleno. Pokud jsem měla nějaký dotaz, vždy jsem dostala rychlou odpověď. Moc děkuji a těším se na nový kurz. Určitě se zúčastním

Jitka Pohanková

09_fenykl dyne curry pasta.jpg

Máte otázky? Sem s nimi!

Napište mi na denisa@divozenkavkuchyni.cz nebo rovnou volejte na 733 755 780.

Těším se s vámi na kvašenou!
Denisa, Divoženka v kuchyni

bottom of page